Voornaamste gastronomische, culturele en toeristische interesses in de buurt van de 9Hotel zavel brussel

Gelegen in het hart van Brussel, in een trendy wijk vlakbij het Centraal Station: restaurants, traditionele bistro's, kunstgalerijen, antiekhandelaars, markten... U zal het culturele hart van Brussel kunnen ontdekken, de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, Le Bozar of het Museum voor Schone Kunsten of genieten van het park van Brussel.

Rondom 9Hotel Central

Ontdek de activiteiten

Wilt u de charme van de hoofdstad ontdekken en op het ritme van Brussel leven? Wij hebben het juiste hotel voor u, gelegen in het centrum van Brussel.

Restaurants

Goede restaurantadressen rond 9Hotel Central

In de vele brasserieën, bistro's, lokale cafés of eenvoudige restaurants in het centrum van Brussel bieden wij u een ruime keuze aan goede restaurants.

St-Michiels en St-Goedelekathedraal

St-Michiels en St-Goedelekathedraal

De St-Michiels en St-Goedelekathedraal, op minder dan 10 minuten lopen

Barok, gotiek, roman .... Deze kathedraal speelt met stijlen en tijdperken. Aan elke kant van het indrukwekkende schip leunen twaalf apostelen tegen zijn kolommen. Ogen omhoog en je ontdek zijn meesterwerk : de glas-in-lood-ramen van de XVIe eeuw. Zij is ook het toneel van belangrijke gebeurtenissen in het koninkrijk sinds de XIVe eeuw. In de XXe eeuw, vierden we daar de huwelijken van de prinsen Philippe en Albert alsook van koning Boudewijn.
Place Sainte-Gudule 1000 Bruxelles.
Tel. +32 (0)2 217 83 45

ONTDEK DE MEEST VERMAARDE CHOCOLATIERS EN BANKETBAKKERS VAN BRUSSEL

Laurent Gerbaud

Deze uitstekende chocoladefabrikant is gehuisvest in lumineuze boetiek rechtover de Bozar, een steenworp afstand van 9HOTEL CENTRAL. Men ontdekt er schatten als deze fruiten bedekt met chocolade of de chocolade truffels en peperkoek. Gepassioneerd door reizen, de vakman heeft zich gespecialiseerd in het mengen van smaken van hier en elders : Piemonte hazelnoten, vijgen uit Izmir, oranjes van Sjanghai ... Perfecte mix van fruit, kruiden en chocolade met cacaobonen vanuit Madagaskar en Equator.
Rue Ravenstein, 2D 1000 Bruxelles.
Tel. +32 (0)2 511 57 02
www.chocolatsgerbaud.be

Corné Port Royal

Sinds 1932, is het aanbod van pralines Corné Port-Royal vervaardigd in overeenstemming met 50 vakmannen trouw aan verfijnde recepten. Corne Port-Royal maakt gebruik van grondstoffen van hoge kwaliteit om de traditie voort te zetten.
Galerie de la Reine 5 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0)2 213 62 22
www.corneportroyal.com

Neuhaus

Opgericht in 1857, is de familie Neuhaus uitvinder van de praline en de kleine doos. Het assortiment Neuhaus is samengesteld uit een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en smaken: elk praline heeft zijn eigen identiteit.
Galerie de la Reine, 25 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0) 2 512 63 49
www.neuhauschocolates.com

Pierre Marcolini

Belgische pralines van hoge kwaliteit bestaande uit alle denkbare smaak en esthetische subtiliteiten. Chique boetiek, tempel van de hoge chocoladefabriek.
Rue des Minimes, 1 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 12 06
eu.marcolini.com

Godiva

Toen Pierre Draps zijn eerste pralines uitvond in Brussel in 1926, richtte hij de fundamenten van verfijning, innovatie, puurheid en passie die nog deze chocolatier animeert.
www.godiva.be
Place du Grand Sablon, 47-48 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 502 99 06

Wittamer

Een familiehuis waar vier generaties chocolatiers bakkers zich opeen volgde. Op de 1e verdieping van zijn winkel aan de Zavel is een theesalon, waar u kunt genieten van de gebakken.
Place du Grand Sablon, 13 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 546 11 11
www.wittamer.com

Patrick Roger

Beste Ouvrier de France Chocolatier. Beeldhouwer van smaken, bewerkt Patrick Roger de chocolade als een grondstof dat hij verandert in gigantische stukken van 80 kilos of in verpakte snoepjes in dozen van een meter lang.
Place du Grand Sablon, 43 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 70 46
www.patrickroger.com

Biscuiterie Dandoy

Deze familie koekjesfabriek, opgericht in 1829, heeft een ambachtelijk knowhow. Dit huis gelegen Boterstraat (!), in retro-stijl, biedt dezelfde traditionele recepten sinds de oprichting. Haar vlaggenschip producten niet te missen: de speculaas, licht wafels, de Griekse brood, het Griekse brood, de amandelen broodjes.
Rue au Beurre, 31 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 511 03 26
www.maisondandoy.com

 

Centrale for Contemporary Art

Centrale for Contemporary Art

De Centrale for contemporary art, op minder dan 10 minuten lopen

De eerste elektriciteitscentrale in de stad, gebouwd in het begin van de XXe eeuw, werd in 2006 een centrum gewijd aan de beeldende kunst en toegepaste kunst. Een levendige plek en voor alle doelgroepen, bekend om zijn rijke en eclectische programmering.
http://www.centrale-art.be
44, Place Saint Catherine 1000 Bruxelles

Cinématek

Cinématek

In de nabijheid van het hotel: de Cinematek, op minder dan 6 minuten lopen

Opgericht in 1938, is de Koninklijke Cinematheek een van de rijkste in Europa met meer dan 100.000 exemplaren van films, uit aller landen. Het museum bestaat uit twee delen. Een permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan de prehistorie van de cinema en andere aan de projecties. Tijdens de voorstellingen worden de films begeleid door een piano. Ontdek ook een klein museum over de geschiedenis van de zevende kunst.
http://www.cinematek.be
9, rue Baron-Horta 1000 Bruxelles

De Muziekwinkel

De Muziekwinkel

De Muziekwinkel, op minder dan 3 minuten lopen

De Music Library gelegen in het hartje van Brussel sinds 30 jaar, biedt een dienst die aan de eisen van allen voldoet: professionals, docenten, studenten en amateur-muzikanten. Het biedt een ruime keuze aan bladmuziek, solfèges en methoden, muziekpapier, diverse accessoires.

rue Ravenstein, 28 - 1000 Bruxelles

Het Bozar

Het Bozar

In de nabijheid van het hotel: het Bozar, op minder dan 5 minuten lopen

Opgericht in 1928 door Victor Horta, is het Paleis voor Schone Kunsten een plaats van leven. Het Museum voor Schone Kunsten jongleert met de kunst door middel van tentoonstellingen, lezingen, filmsessies, muziekevenementen of ook het theater. De magie van deze plek komt zowel van de kwaliteit van de programmering als van het indrukwekkend decor.
http://www.bozar.be
Rue Ravenstein, 23 1000 Bruxelles

Het belgisch stripcentrum

Het belgisch stripcentrum

In de nabijheid van het hotel: het Belgisch Stripcentrum, op minder dan 9 minuten lopen

Een must-see museum voor alle liefhebbers van strips. Gelegen in de schitterende omgeving van een Art Nouveau tempel Victor Horta (1906), het BCB is het rijk van de beroemdste helden van de Belgische strips als Kuifje, de Smurfen, Lucky Luke, Guust, Blake en Mortimer of de Marsupilami . Bij het binnenkomen wordt men begroet door de raket Objectif Lune en de rode 2CV van Bollie en Billie. Het Belgisch Stripcentrum brengt op meer dan 4.000 m², alles wat ook de negende kunst telt van referenties. Grote liefhebbers zullen hun bezoek voltooien met een lunch in de Brasserie Horta.
http://www.cbbd.be
Rue des Sables, 20 1000 Bruxelles

Magritte Museum

Magritte Museum

In de nabijheid van het hotel: het Magritte museum, op minder dan 8 minuten lopen

Het museum heeft de grootste collectie van de Belgische surrealistische schilder. 2500 m2 tentoonstellingsruimte voor 200 werken. We ontdekken onbekende schilderijen en onverwachte stijlen. Het Magritte Museum is HET werelds belangrijkste centrum voor kennis van de kunstenaar en beschikt over een onderzoekscentrum die toegang geeft tot de archieven met betrekking tot het leven en werk van de schilder.


https://www.musee-magritte-museum.be
3, rue de la régence 1000 Bruxelles

Koninklijke Musea voor schone kunsten van België

Koninklijke Musea voor schone kunsten van België

In de nabijheid van het hotel: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België liggen allen op minder dan 8 minuten lopen

Dit museumcomplex omvat onder meer het Museum voor Oude Kunst (XVe - XVIIIeeeuw), het Museum voor Moderne Kunst (XIXe - XXe eeuw), en sinds 2009 het Magritte Museum. Zeer compleet, het geeft een idee van de rijkdom van de artistieke bewegingen (schilderkunst, beeldhouwkunst) in België sinds de XVeeeuw.
http://www.fine-arts-museum.be
Rue de la Régence, 3 1000 Bruxelles

Belvue Museum

Belvue Museum

Het Belvue museum, op minder dan 7 minuten lopen

Dit prachtige XVIIIe-eeuwse herenhuis, ooit het huis van de illustere leden van de koninklijke familie, huisvest vandaag een fascinerend museum over de geschiedenis van België van 1830 tot op heden. Het museum biedt ook toegang tot de Coudenberg archeologische site, een ondergrondse reis naar de overblijfselen van het Paleis van Karel V.
http://www.belvue.be
Place des Palais, 7 1000 Bruxelles

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, op minder dan 5 minuten lopen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn de oudste en meest prestigieuze winkelcentra in Europa. Ze zijn de thuisbasis van vijftig luxe boetieks in de drie galerijen: galerij van de Koning, de galerij van de Koningin en de Galerij van de Prinsen. Ze bieden een selectie van scherpe adressen "chique en luxe." Het nabijgelegen Bortier galerij werd de tempel voor de liefhebbers van oude boeken.
Rue de l’Ecuyer 1000 Bruxelles

Warandepark

Warandepark

In de nabijheid van het hotel: het park van Brussel, op minder dan 5 minuten lopen

De meest populaire park in het centrum van de stad is Brussel Park, waar we vandaan komen lunchen, joggen of wandelen. Omringd door het Koninklijk Paleis, de Hertogstraat, het Paleis der Naties en de Koningstraat, heeft het Park van Brussel een aantal eigenaardigheden: de muziektent, de standbeelden, de fonteinen, de outdoor shows en de waterstralen.
Rue Royale, rue de la Loi, rue Ducale, place des Palais 1000 Bruxelles

Muziekinstrumentenmuseum

Muziekinstrumentenmuseum

Het MIM, op minder dan 10 minuten lopen

Meesterwerk van Paul Saintenoy het Old England gebouw, helemaal uit ijzer en smeedijzer met friezen van aardewerk, herbergt het Muziekinstrumentenmuseum. Het MIM stelt tentoon meer dan 7.000 instrumenten, één van de rijkste collecties ter wereld. Verdeeld over 4 tentoonstellingsverdiepingen, omringd door illustraties, tekst panelen, en een weerkaatsend geluidsinstallatie heeft het MIM heeft ook een concertzaal, een ruimte voor workshops, een museumwinkel, een gespecialiseerde bibliotheek en een restaurant met panoramisch uitzicht op het historische centrum van Brussel.

2, rue Montagne-de-la-cour 1000 Bruxelles

Au Vieux Saint Martin - Belgische Keuken

 

Belgische specialiteiten sinds 1968, alleen "homemade" van verse producten. De plaats is goed gekend door Brusselaars als door zakenmensen en toeristen. We nemen plaats op het terras "met uitzicht" bij de eerste mooie dagen en men geniet het hele jaar door van de werken van Belgische kunstenaars hangend aan de muren. De keuken is open non-stop van 's middags tot middernacht, behalve op zon- en feestdagen.
Place du Grand Sablon, 38 - Quartier Sablon 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 512 64 76
http://www.auvieuxsaintmartin.be

Le Pistolet - Belgische Keuken

Gelegen in de wijk Zavel, « Le pistolet » is een mooie en vriendelijke plek, die door het concept van de kleine luxe restaurant, u de smaak van het beroemde gevulde broodje zal doen herontdekken! Ideaal plek voor diegenen die van de producten van Belgische bodem willen genieten, de originele en netjes inrichting dompelen u in de nostalgie van u jeugd. Meer dan 20 verschillende samenstellingen zullen er worden voorgesteld, het belegsel van deze heerlijke broodjes is 100% Belgisch en 100% ambachtelijk.
Rue Joseph Stevens 24-26 Tel. +32 02 880 80 98 http://www.pistolet-original.be/

Kwint - Franze Keuken

Kwint is een subtiele mix van de legendarische Parijse huizen La Maison de la Truffe en Kaspia. Programma : truffels, kaviaar en gerookte vis. Een verfijnd keuken tegen redelijke prijzen in een Nieuw Brouwerij decor. Een indrukwekkende sculptuur uit hars met kronkelige vormen, werk van de Belgische designer Arne Quinze, strekt zich uit langs de gehele lengte van de zaal. Een delicatessen winkel en een lounge bar vervolledigen het decor. Op zomerse dagen kunt u genieten van het grote terras met uitzicht op het historische centrum van Brussel. Prachtige panorama !
Mont des Arts 1 - Quartier du Monts des Arts 1000 Bruxelles. Tel. +32 (0)2 505 95 95
http://www.kwintbrussels.com

Le Cercle des voyageurs - Franse Keuken

Een ongewone keuze voor reizigers op zoek naar nieuws. In een verfijnde en intieme sfeer, biedt het restaurant een menu van rijke en gevarieerde gerechten met exotische accenten. Le Cercle des Voyageurs is ook een cultureel centrum dat tentoonstellingen, filmvertoningen en concerten organiseert Rue des grands carmes, 18 - Grand Place 1000 Bruxelles Tel. +32 (0)2 514 39 49
http://www.lecercledesvoyageurs.com

L'idiot du village - Franse Keuken

"Het 'restaurant boho-gastro chic van de Marollen. Dit kleine maar gezellige restaurant, met een gezellige inrichting en vintage decor, is een van de gastronomische geheimen van de stad. De gerechten geserveerd in oma's borden nodigt uit tot een mooi culinair uitje. Gesloten op zaterdag en zondag.
Rue Notre Seigneur, 19 - Zona Marolles 1000 Bruxelles Tel. +32 (0)2 502 55 82
http://www.lidiotduvillage.be

Le Café Georgette - Franse Keuken

In het hart van de toeristische wijk Ilot Sacre, is Cafe Georgette een geconcentreerde "bruxellitude", meer dan een restaurant, een concept. In een sobere sfeer, biedt het restaurant een uitgebreid en gevarieerd menu, typische gerechten en classics, al het mooie van wat zelfgemaakt is. Voorbijgangers kunnen een hoorntje frietjes bij de frituur van het restaurant bestellen.
http://www.cafegeorgette.be
Rue de la Fourche 37/39 - Grand Place 1000 Bruxelles Tel. +32 (0) 2 512 18 12

Little Asia - Vietnamese Keuken

Ga naar Little Asia om de authentieke Vietnamese keuken en de traditionele 'Nem Nuong "scampi spiesje te ontdekken, vergezeld van gebakken krab met verse gember. De voorbereidingen zijn gevarieerd, gaande van typische specialiteiten tot de meest originele suggesties zoals Vietnamese rundercarpaccio met een veelheid van smaken. Speciale nota voor de nem's en de tong met gember. Modern en sober kader. Gesloten op zon- en feestdagen.
Rue Sainte Catherine, 8 – Quartier Sainte Catherine 1000 Bruxelles Tel. +32 (0)2 502 88 36
http://littleasia.be

Mer du Nord/De Noordzee - Belgische Keuken

Echt Brussels instelling gelegen op de hoek van het Sint-Katelijneplein. De Noordzee is zowel een viswinkel als een traiteur. Men geniet ongedwongen in een mooie geest van straat eten, op elk moment, staande aan de Fish Bar of kleine tafels buiten, een vissoep, een rauwe mossel, caricoles of andere verse vis a la plancha. Een mustvriendelijke ervaring. Place Saint-Catherine, 45 – Quartier Saint Catherine 1000 Bruxelles Tel. + 32 (0)2 513 11 92 http://www.poissonneriemerdunord.be

Osteria A l'Ombra - Italiaanse Keuken

Weggestopt in een steegje in de buurt van de Grote Markt is dit klein Italiaans familiale restaurant een concentratie van de authenticiteit in de toeristische wijk. In een ongewone setting (een voormalige viswinkel), biedt het een warm welkom, een open keuken en een gemeenschappelijke tafel die een unieke sfeer geeft. Alle ingrediënten zijn vers en seizoensgebonden en de gerechten zijn typisch en rijk, het menu heeft veel keuzes. Laat de ober u helpen voor het kiezen uit diverse wijnen. Het is raadzaam om te reserveren. Rue des Harengs 2 – Grand Place 1000 Bruxelles Tel. +32 (0)2 511 67 10
Quick Response Code