Laurent Gerbaud

Deze uitstekende chocoladefabrikant is gehuisvest in lumineuze boetiek rechtover de Bozar, een steenworp afstand van 9HOTEL CENTRAL. Men ontdekt er schatten als deze fruiten bedekt met chocolade of de chocolade truffels en peperkoek. Gepassioneerd door reizen, de vakman heeft zich gespecialiseerd in het mengen van smaken van hier en elders : Piemonte hazelnoten, vijgen uit Izmir, oranjes van Sjanghai ... Perfecte mix van fruit, kruiden en chocolade met cacaobonen vanuit Madagaskar en Equator.
Rue Ravenstein, 2D 1000 Bruxelles.
Tel. +32 (0)2 511 57 02
www.chocolatsgerbaud.be

Corné Port Royal

Sinds 1932, is het aanbod van pralines Corné Port-Royal vervaardigd in overeenstemming met 50 vakmannen trouw aan verfijnde recepten. Corne Port-Royal maakt gebruik van grondstoffen van hoge kwaliteit om de traditie voort te zetten.
Galerie de la Reine 5 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0)2 213 62 22
www.corneportroyal.com

Neuhaus

Opgericht in 1857, is de familie Neuhaus uitvinder van de praline en de kleine doos. Het assortiment Neuhaus is samengesteld uit een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en smaken: elk praline heeft zijn eigen identiteit.
Galerie de la Reine, 25 1000 Bruxelles
Tel. + 32 (0) 2 512 63 49
www.neuhauschocolates.com

Pierre Marcolini

Belgische pralines van hoge kwaliteit bestaande uit alle denkbare smaak en esthetische subtiliteiten. Chique boetiek, tempel van de hoge chocoladefabriek.
Rue des Minimes, 1 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 12 06
eu.marcolini.com

Godiva

Toen Pierre Draps zijn eerste pralines uitvond in Brussel in 1926, richtte hij de fundamenten van verfijning, innovatie, puurheid en passie die nog deze chocolatier animeert.
www.godiva.be
Place du Grand Sablon, 47-48 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 502 99 06

Wittamer

Een familiehuis waar vier generaties chocolatiers bakkers zich opeen volgde. Op de 1e verdieping van zijn winkel aan de Zavel is een theesalon, waar u kunt genieten van de gebakken.
Place du Grand Sablon, 13 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 546 11 11
www.wittamer.com

Patrick Roger

Beste Ouvrier de France Chocolatier. Beeldhouwer van smaken, bewerkt Patrick Roger de chocolade als een grondstof dat hij verandert in gigantische stukken van 80 kilos of in verpakte snoepjes in dozen van een meter lang.
Place du Grand Sablon, 43 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 514 70 46
www.patrickroger.com

Biscuiterie Dandoy

Deze familie koekjesfabriek, opgericht in 1829, heeft een ambachtelijk knowhow. Dit huis gelegen Boterstraat (!), in retro-stijl, biedt dezelfde traditionele recepten sinds de oprichting. Haar vlaggenschip producten niet te missen: de speculaas, licht wafels, de Griekse brood, het Griekse brood, de amandelen broodjes.
Rue au Beurre, 31 1000 Bruxelles
Tel. +32 (0)2 511 03 26
www.maisondandoy.com

 

Quick Response Code